Samarbeten inom EU

 

Som företag så kan det gälla att utvecklas och arbeta inom sitt område. Det kanske går att hitta samarbeten inom EU som stärker er position på marknaden. Ert företag kanske har en produkt som kan vara aktuell för en Europeisk marknad? Det kan ta tid innan ni väl är på plats och ska levererar men det kan vara värt att undersöka saken.

Det första som bör göras är att hitta återförsäljare i annat EU land som kan sälja den produkt som ni tillverkar eller tar fram på något annat sätt. Det kan vara speciella regler som gäller vid försäljning av produkter till annat land inom Europeiska Unionen så kolla upp med skatteverket vad som gäller. Som regel så ska du inte redovisa moms på de varor som säljs till annat land.

När allt är klart så gäller det att hitta någon som kan leverera till det aktuella landet. Det kan ha behövts ett par resor till det aktuella landet för att säkerställa försäljningen av de produkter som företaget vill sälja. Det är viktigt med den personliga kontakten och att få träffa återförsäljare och få veta hur de tänker är en av de viktigaste detaljerna kring affärerna.

Det kanske även blir så att ni får bjuda över återförsäljare som lyckas bra med försäljning för att få se tillverkning och annat av de produkter som ni och de säljer. Allt för att knyta djupare kontakter och förbättra relationerna mellan er.