Arbeta i annat land

 

Idag så finns det massor med möjligheter att arbeta i annat land och bedriva sin verksamhet därifrån. Både Portugal och Spanien är länder som är populära att flytta till, både som företag men också som privatperson. Man får leva i ett mycket behagligare klimat året om.

Om du har planer på att flytta så är det så klart en hel del som du bör fundera på först. Boendet är en viktig detalj och det kan finnas fördelar att åka ner för att kolla läget. hittar du en lägenhet du kan hyra tillsvidare så kan du söka mer permanent bostad väl på plats. Kolla också upp med bolag som kan flytta ditt bohag till det land du planerar att flytta. Det kan vara skönt att få med sig sina möbler som man har haft hemma i SVerige till sitt nya hem.

Kolla också upp med skatteverket om du ska flytta till ett annat land. Inom EU så kan det vara mycket enklare än om du ska bosätta dig utanför EU’s gränser. Då kan det behövas ett visst visum för att få bo och arbeta i det landet. Om familjen följer med så gäller det att se till så det finns bra skolor som barnen kan gå i under den tid som ni bor i landet. Det finns oftast internationella skolor och vissa länder har även Svenska skolor för barnen att gå i.